2014. június 30., hétfő

Kifutóépítés 2014-ben: Elkészült a kifutó

Még májusban elkészült a 3 malacka számára a nagy és tágas kifutó, de annyi teendőm volt, hogy nem maradt időm a blogra is. Most viszont van egy kis szabadidőm, úgyhogy megmutatom nektek, hogy milyen is lett a malacok új, tágas, nagy kifutója, amit imádnak. 


Méretei:
  • szélesség: 70 cm
  • magasság: 80 cm, (40 cm az alsó és 40 cm a felső szint magassága külön-külön)
  • hosszúság: 140 cm
Gizmó általában az alsó szinten tartózkodik, de van, hogy a kis emeletre felmegy és ott alszik egy nagyot. A lányok viszont előszeretettel használják a felső nagy emeletet is. Van, hogy az egész napjukat a nagy emeleten töltik. Mind a két szinten van széna, itató. Alul általában fürdőszoba szőnyeg, vagy polár anyag van. A felső szinten a polár anyag a legjobb megoldás a malackák alá. 
Az első napokban mind a 3-an inkább a földszinten maradtak és nem nagyon akart egyik sem megismerkedni a felső emeletekkel. Minden nap párszor felraktam őket valamelyik emeletre és onnan már maguknak kellett lejönniük. A lányok bele is jöttek az emeletek közötti közlekedésbe, Gizmót néha még noszogatni kell. De nem zargatom sokat, mert tudom, hogy nem szeret lépcsőzni. Mind a két emeleten vannak játékok, bújók, házikó, szénatartó tele szénával. Szóval egyik emeleten sem szenvednek hiányt semmiben. 
Dolgom, így napközben a kifutóban kell tartózkodniuk, de most már nem érzem, úgy, hogy rossz nekik bezárva. Mert van egy nagy, tágas, világos kifutójuk, amiben bőven tudnak szaladgálni, mászkálni. Játék és bújó van bőven, és ott vannak egymásnak játszótársnak. 

Imádnak a kifutóban lenni, sokkal többet mozognak, energikusabbak, több életkedvük van. 

A kifutó kialakítása:

Préselt fenyőfa anyag az alapja az egész kifutónak. Erre került rá a ponthegesztett háló előre, a kifutó két oldalára. A hátuljára pedig viaszos vászon került, mivel ott a fal van és nem szerettem volna ha összekoszolják a falat, vagy az asztal mögé szórják a forgácsot, szénát, tápot, vagy a friss gyümölcsöt, zöldséget. 

Ahogy fentebb említettem az alsó szintem fürdőszoba szőnyeg, vagy polár anyag van. Ez alá forgács kerül, alatta pedig préselt faforgács alom van. 

A kis emeleten újságpapír a tetején pedig polár, vagy filc anyag. A nagy felső emeleten pedig szintén újságpapír és polár anyag van. 

Az árak:
  • Préselt fenyőfa: 4000 Ft, (10 darab 3 méteres és 2 darab 2 és fél méteres léc.) 
  • Ponthegesztett háló: 4000 Ft
  • Viaszos vászon: 600 Ft
  • Polár és filc anyag pedig már volt itthon. 
Szerencsére nem rágják a kifutó fa részét, csak a rácsot reggelente, ha nem kapnak időben enni. 

Délután, amikor csak tudom (szinte naponta) kiveszem őket és kb. 3 órát szabadon lehetnek a szobában. A nagy kifutónak köszönhetően nem szaladgálnak már őrült módjára, mint, amikor még a ketrecben voltak. Tesznek pár kört a szobában, aztán már csak felfedező utakra mennek. Vagy Gizmó kergeti a lányokat párzás reményében. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon édi lett az új kifutó, szerintem tök szuper mindenféle szempontból: tágas, otthonos, változatos, izgalmas, érdekes, jól felszerelt. Minden malacka álma lehet egy ilyen, remekül összebarkácsoltátok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Imádják a malacok. Ezért most megdolgoztam, alapos tervezést követően született meg ez a koncepció. Végre nekem is tetszik, amit csináltam. De már most tudom, hogy következőnek mit szeretnék majd rajta alakítani. De ez még meglepi. Lehet, hogy csak év vége felé, vagy jövőre lesz belőle valami.

      Törlés