2013. június 8., szombat

Pótlás2 - szőrhullás

Van nekünk tengerimalac fésűnk, amivel szépen ki lehet fésülni a malackák szőrét. Ezzel szoktam Picúr szőrét hetente kétszer, Gizmó szőrét pedig kétnaponta kifésülni. Nem hosszú egyikük szőre sem, ezért nem kell naponta fésülni.

Tavasszal a malackák leváltják a téli bundát, ilyenkor kicsit jobban hullik a szőrük. Természetes, hogy minden és mindenki csupa szőr lesz körülöttük. A mostani szokatlan időjárás miatt a malackák szőre, főleg Gizmóé most nagyon hullik. Nem gondolom, (legalábbis nagyon remélem) hogy ez betegség jelene lenne. De a szokatlan időjárás miatt elhúzódott a szőrváltás és nagyon felerősödött. 

Remélem, hogy hamarosan jobbra fordul az időjárás és alábbhagy az intenzív szőrhullás. Egyenlőre nem látok sebet, kopasz foltot. De nem szeretném elkiabálni. A biztonság kedvéért további intézkedéseket tettem, de erről majd egy holnapi bejegyzésben számolok be. 

2 megjegyzés:

  1. Ha nem csomókban hullik a szőre, nincs okod aggódni. :) Nálunk is megindult a szőrhullás, főleg Pamacsnál, de nem vakarózik, nincsenek kopasz bőrfelületek. Kíváncsian várom, milyen intézkedéseket tettél.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sincs gond. Nekem volt , hogy egész szőrcsomók estek ki Méziből.

    VálaszTörlés