2012. február 4., szombat

Havazás

Én személy szerint nem nagyon szeretem a telet, mert hideg van, nagy a hó, minden sáros, és csúszik. És úgy látom, hogy a malackák sincsenek oda a hideg időért. Természetesen a szobában azért fűtünk és megvan a 21 fok, tehát nagyon nem fázhatnak. Viszont az időjárás nagyban befolyásolja a hangulatukat.
Gizmó például most nem szereti, ha kiveszem a helyéről és próbálom kicsit babusgatni. Nagyon nyűgös és elég sokat alszik. Folyton utánam jön a konyhába és nem akar a szobában maradni. Picúr szintén hisztis, türelmetlen. Ideje lenne már megfürdetni őket, de ebben a hideg időben nem akarom kitenni őket a megfázás veszélyének. Még nem büdösek, de a pisi és kaki azért egész nap alattuk van.

Ma pedig egész nap havazott, megállás nélkül, mínusz 20 fok van éjszaka és nappal is csak mínusz 6. Hiába vettem ki őket már fél 12-kor és voltak kint este fél hétig, alig sétáltak valamit, csak alszanak és rágcsálnak. Máskor fel- alá rohangálnak, kergetőznek, vinnyognak, ugrándoznak. Most le vannak kicsit lassulva. Most egy darabig havazást ígérnek, hideg lesz. De remélem, hogy hamarosan azért jobbra fordul a helyzet és végre jön a vágyott tavasz.


Szerintem kicsit megkésett ez a tél és ezt a malackák is érzik. Nem most kéne, hogy havazzon, hanem másfél- két hónappal ezelőtt. Akkor nem zavarna ennyire az egész tél dolog, ha időben jött volna, de így nagyon nem tetszik, hogy ilyen az időjárás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése