2013. február 11., hétfő

Jó Tudni --> Veszélyek a szobában:

Malacaink kíváncsiak, szívesen fedeznek fel újabb helyeket. De ez veszélyes is lehet számukra a szobában vagy a kerthelyiségben.
  • A vezetékeket megrághatják pusztán kíváncsiságból, így akár áramütést is szenvedhetnek. 
  • üvegasztal, tükör, kés ne legyen előttük. Veszélyes állatokkal se kerüljenek szembe. Az ajtót óvatosan csukjuk és nyissuk, nehogy oda csukjuk az állatokat. Az ágyon vagy asztalon sem javasolt a sétáltatás, de a pár percet ott tartózkodás sem, mert könnyen leeshetnek és megsérülhetnek. 
  • A konyhába ne engedjük ki őket, mert a forró tűzhely megégetheti őket, fel ehetnek a földről egészségtelen dolgokat. 
  • A szobanövényekre oda kell figyelni, nehogy megrágják az állatok. 
  • Csak a zárt, biztonságos erkélyen szabad őket levegőztetni, sétáltatni, ahogy nem eshetnek le. De ekkor se hagyjuk őket a tűző napon, legyen előttük elegendő mennyiségű víz. Biztosítsunk nekik árnyékos részt. 
Nagyon figyelek arra, hogy egyetlen vezeték se legyen szabadon a malackák előtt. Azonban így is történnek balesetek. Volt már, hogy a fülhallgatóm lelógott a földre és elharapták a malackák. Illetve egyszer az internet kábele is leesett az akasztóról és áldozatául esett Gizmó rombolásának. De a tényleg veszélyes helyzeteket igyekszünk elkerülni.

2 megjegyzés:

  1. Pláne ha valamelyik malackának nincsen egyáltalán veszélyérzete. Olyankor az ölemből is simán lesétálhatnak, ha nem figyelek oda. Általában a fiatal, pici malackák szokása ez, akik miután feloldódtak, csinálnak néha hajmeresztő mozdulatokat. Ezt most is tapasztalom... :)

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas időszak vár rátok Fahéj beköltözésével.

    VálaszTörlés