2013. július 1., hétfő

Gizmó 3 éves lett

Most jöhetnék, a közhellyel, hogy milyen gyorsan repül az idő, meg, hogy még csak most kaptam Gizmót. De hát így is van. :D

Sokat dolgozom mostanában és kevés időm marad a blogra, de a malackákkal foglalkozom és jól érzik magukat. Most, hogy megjött a jó idő mozgékonyabbak, élénkebbek, többet szaladgálnak a szobában. 
Mostanában kicsit hisztisebb, mint általában. Amikor almot cserélek alattuk, akkor nem marad meg egy helyben, hanem körbe-körbe szaladgál, a száraz táp kiosztásakor siettet. Ezt úgy értem, hogy rágja a zacskót, lökdösi a kezemet. Nem kapnak sem tápból, sem pedig zöldségből kevesebbet, a folyadékot is folyamatosan cserélem. Szerintem csak egyszerűen hisztis. 
A szokványos táp mellé most kivételesen vettem nekik egy nagyon jó minőségű, extra jó tápot. 

Ezt kapta Gizmó a születésnapjára. Az első perctől fogja imádják és már ki is válogatják a régi táp közül. Először mindig ezt a tápot eszik ki a tálból, és csak a végén eszegetik a szokványos tápot.

Gizmó szülinapja alkalmából már szombaton és vasárnap is egész nap szabadon lehettek a szobában, nem kellett még éjszakára sem hazamenniük. Jól el is fáradtak a nap végére, de sokat szaladgáltak és élvezték, hogy nagy helyük van. Mindenki őket kényeztette egész nap.

A tápon kívül kaptak egy kis meggyet, borsót, és extra sok szénát. Olyan nehéz elhinni, hogy már 3 éves az én kis fekete rosszaságom. Jövőre már Picúr is 3 éves lesz.

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nem tesz jót nekik ez a szeszélyes időjárás, az állandó hőingadozások. Egyik percben még 26 aztán meg 36 fok van. Nálunk is meg vannak kicsit kavarodva tőle, de itt is minden oké.

    Gizmó ajándékával akkor Picúrka is jól jár. :D

    Ja és Isten éltesse sokáig a nagyfiút!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az időjárás nagyon befolyásol mindent. Ezzel a szőrhullással van most a legnagyobb gondom. Kaptak is megint Sh- rodemectin cseppeket a biztonság kedvéért. És naponta egyszer megfésülöm őket. Ezzel is segítve a felesleges szőrtől való megszabadulást.

      Köszönjük a köszöntést. Öregszenek, de nagyon.

      Törlés
  2. Sok boldogságot és még rengeteg boldog évet kívánok nekik! :)

    Ez a táp tényleg nagyon jó minőségű, örülök, hogy ették. Nálunk pont fordítva volt, azt hagyták meg utoljára. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük.

    Most már ott tartunk, hogy addig el sem kezdenek enni, amíg a fincsi új táp nem kerül a tálba. Egyszerűen imádni valóak, hogy néznek rám a nagy szemeikkel, hogy mikor kapnak végre fincsi tápot.

    VálaszTörlés