2013. július 30., kedd

Kánikula és a vizes banda

Ebben a rekkenő hőségben a legnagyobb gondot az okozza, hogyan hűtsem a malacokat? Bármit is teszek, akkor is nagyon melegük van a sok szőr alatt. 
  1. Naponta többször bevizezzük a szőrüket. Napközben az öcséim simogatják őket vizes kézzel, délután én. Nyári szünet van nekik, és ketten nem diák munkáznak, így nem viszem át őket a szomszédhoz, itthon mégis csak nyugisabb. 
  2. 11 óra környékén előkerül a fagyasztóból a jégaku, mely a kifutóba kerül be valamelyik sarokba. 
  3. Ha a jégaku kiolvadt, akkor jöhetnek a hűtött vizes palackok a kifutó köré. 
  4. Hétfőn a legmelegebb napon, amikor 40 fok is volt, teljesen megfürdettem őket, és vizesen szaladgálhattam a szobában, kifutóban. 
  5. Folyadék pótlásra kapnak: görög dinnyét, sárga dinnyét, barackot, almát. 
  6. Mivel napközben itthon vannak a tesók, így van, aki óránként cserélje az itatókban a vizet. 
  7. A kifutó egyik sarkába betettem nekik egy kisebb csempe lapot. Arra is szívesen fekszenek rá. 
  8. A kifutó egyik oldalát és letakarom, hogy legyen egy árnyékos terület is. Bár ettől még ugyanolyan meleg van a szobában. 
Ennek ellenére mégis melegük van, hogyne lenne melegük. Látszik rajtuk, ahogy bújnak oda a vizes kézhez egy kis hűsítő simire. Pillanatok alatt megeszik a dinnye adagjukat. Gizmó is jó sokat iszik, legalábbis az átlagos napokhoz képest. 

Tegnap megfürdettem őket, és még Picúr sem menekült, hanem elhasalt a vízben és élvezte, hogy locsolgatom a hátát, közben a hasa is hűsöl :D

Éjszaka szerencsére jött egy kisebb hidegfront, ami lehűtötte annyira a szobát, hogy ma már nem csak ittak és aludtak a malackák, de kergették is egymást egy kicsit. Tovább többet hallani a hangjukat. Ma például napok óta először Gizmó is berregett, nem csak Picúr. Ami annyit jelent, hogy ő is végre tudta élvezni a simit. Biztos nem teszik nekik, amikor meleg kézzel simogatja őket valaki. 

Nagyon kell figyelni rájuk ebben a nagy hőségben, és a legfontosabb a hűtés mellett a folyadékpótlás. Ha maguktól nem isznak, akkor legalább több lédús gyümölcsöt kapjanak. 

2 megjegyzés:

  1. Én is pont ugyanerről a témáról fogok majd bejegyzést írni, mert valóban nagyon fontos, hogy a malackák kellőképp le legyenek hűtve ebben a forróságban. Jól összeszedted a legfontosabb pontokat, ezek némelyikét jelenleg mi is alkalmazzuk. Ha hasonlóságot vélsz felfedezni esetleg, akkor az ezért lesz. :)

    VálaszTörlés