2013. október 13., vasárnap

Lola, Lili, Gizmó és Picúr összeszoktatása - 4-11. nap -

4. nap (vasárnap)
Bármilyen jól is haladunk látszatra, úgy véltem, hogy ahhoz, hogy a rangsor biztonságosan kialakuljon, idő kell, nem elég egy két nap. Úgyhogy ma még Lola és Lili egymással ismerkedtek. Egyáltalán nem volt már kergetőzés, nem is vesztek össze. Bár teljes békességben esznek együtt, és egymás mellett is minden gond nélkül elalszanak. Nem is bújnak már olyan sokszor a csőbe és többet is magyaráznak. Eddig a jobb átláthatóság érdekében nem volt bent a piros emelet, de most, hogy már minden rendben közöttük úgy éreztem, hogy berakhatom az emeletet, ezzel is nagyobb helyük lesz és végre a szénát is úgy tudom nekik adagolni, hogy nem hullik az összes a forgácsba.

Egyetlen problémám volt ezzel az emelet dologgal, méghozzá, hogy Lola lábai nem túl egészségesek. Még csak egyszer sikerült karmot vágni nekik, amikor megérkeztek. Lili karmából már tegnap vágtam még egy kicsit, mert nekik fehérek a karmai és egészségesek a lábai, neki könnyebbség, hogy jobban tud járni a kis mancsain. Viszont Lola lábai pirosak, kicsit mintha hámlana a bal hátsó sőt a lábán van még egy plusz új, ami a talpát irritálja, a jobb első mancsán pedig sötétek a karmok. Nála óvatosabban kell karmot vágni, mert, ha hirtelen túl sokat kezd el mozogni, ugrálni, szaladgálni, akkor már nem csak piros lesz a kis mancsa, de ki is sebesedik és a nagy szaladgálás közben bármibe bele akadhat a plusz kis ujja. Szóval ő inkább szépen lassan szokja meg, hogy jobban tud mozogni.

5. nap (hétfő)
Nagy lépést tettünk előre, ha már Lola és Lili, ilyen jól kijönnek egymással, akkor ideje megismerkedniük Gizmóval és Picúrral.

Először ölbe vettem Gizmót és Lilit, hogy kicsit szaglásszák megy egymást, lássuk hogyan reagálnak egymásra. Megszaglászták egymást, Gizmó lefeküdt Lili mellé az ölembe és elnyúlt, mint amikor simogatom és élvezi. Úgy tűnt, hogy nem lesz gond az ismerkedéssel, úgyhogy letettem őket a földre és hagytam, hogy jobban is szemügyre vegyék egymást. Pár perc aktív figyelem után, amikor úgy láttam, hogy itt minden rendben lesz, mert nem volt verekedés, nem volt nagy kergetőzés sem, akkor kivettem Picúrt és Lolát és szintén az ölemben megszaglászhatták egymást.

A lányok nem nagyon érdeklődtek egymás iránt. Lola inkább elbújt volna a világ elől, Picúr pedig egy gyors szaglászás után úgy gondolta, hogy ennyi elég volt neki, elkezdte nyalogatni a kezemet, jelezve, hogy ő most már menne a jól megérdemelt szaladgálásra Gizmóval. Letettem őket a szoba másik felére, egy elkerített területre és folytatódhatott az ismerkedés. Itt volt egy kis kergetőzés, Picúr mindenhonnan kitúrta Lolát, csak, hogy jelezze, hogy ő a főnök.

Gizmó és Lili: Már együtt szénáznak, bár még a táptól Gizmó elkergeti a kicsi lányt. Gizmó kipróbálta Lili L alakú csövét. Azt hittem, hogy nem fog rajta átférni, de tévedtem, és átmászott rajta. Gizmó még néhányszor megpróbálta becserkészni Lilit, aki nem hagyta magát, de a nagyfiú persze nem adja fel. Jól elfáradtak és egymás mellett szundítottak el.  

Picúr és Lola: Még kergetőznek, nem esznek még együtt se szénát, se tápot. Lola a kék szállító doboz mögött bújik el a leggyakrabban és ott is alszik, Picúr pedig a széna mellett közel a fa alagúthoz.

6. nap (kedd)
Ma nem voltak kint ismerkedni a malacok, mert nagyon későn értem haza és már nem lett volna idejük szaladgálni, mert alig negyed órával később máris vacsoraidő volt. De Lola és Lili között még mindig békesség van, jól elvannak együtt.

7. nap (szerda)
Ma ismét találkozhattak a malackák egymással. Ma egy hete van itt a két lány és már mennyi új inger és élmény érte őket. Ma találkozott másodszor egymással Gizmó és Lili, Picúr és Lola. Arra számítottam, hogy a Gizmó Lili párosnál minden rendben lesz, de a Picúr Lola páros még össze fog ma veszni. Nem is tévedtem nagyot, bár ma már Gizmó és határozottabb volt és egyszer már sikerült becserkésznie Lilit. Innentől fogva a két malac elválaszthatatlan lett, együtt szaladgálnak, egyszerre esznek szénát és tápot, szorosan egymás mellett alszanak és egymás szájából eszik ki a csemegéket.
A Picúr Lola részlegen továbbra is változatlan a helyzet, még mindig kergetőznek, de nem verekszenek, nincs civakodás. Az biztos, hogy Picúr lesz a főnök, már csak a méretbeli különbségek miatt is. Meg ugye Lola lába sérült, tehát gyengébb is Picúrnál. Viszont azt hiszem Lola fél Picúrtól. A közöttük levő korkülönbség nem túl nagy, hiszen Lola novemberben lesz 2 éves, Picúr pedig júniusban lett 2 éves.  Azért gondolom, hogy Lola fél, mert amikor kergetőznek, akkor inkább menekül, mint behódol. Lilivel körbe-körbe szaladgáltak, néha egymással szembe fordultak, és két lábra álltak, úgy csaptak össze. Viszont most Lola elszalad, és elbújik valami mögé, ha Picúr közelít.

Egy hete vannak itt a lányok és örömmel jelenthetem, hogy ők ketten megeszik az ízesített szénát, még hozzá nagy örömmel. Ők ezt kapták, most az első nálunk töltött hét megünneplése alkalmából.

8. nap (csütörtök)
Gizmó és Lili: Ma az volt az érzésem, hogy a két malac tudja, hogy azért veszem ki őket a ketrecből, hogy egymással találkozhassanak. Ugyan más módon, de a tudtomra adták, hogy ne simogassam már olyan sokáig őket, hanem inkább tegyem őket a földre, mert szeretnének végre újra találkozni.
Amikor Gizmót és Picúr kiveszem, akkor mindig kapnak egy-egy nagy adag simogatást, kicsi beszélek hozzájuk. (Nem vagyok bolond :D ) Majd leteszem őket a földe sétálni. Ma is ugyanúgy vettem ki Gizmót, ahogy szoktam, viszont, amikor meg akartam simogatni, akkor ellökte a kezemet és jelzésképpen meg is harapta az ujjamat, hogy neki most nem kell simogatás, tegyem le végre.
Lolát és Lilit nem nagyon vehették ki a helyükről, vagy legalábbis nem sétálgatás céljából. Lilike kis félének tűri a simogatást, meg sem mozdul.
Finoman, kedvesen, nyugodtan, lassan simogatom őket, Lili mégis összerezzen, ha simogatom. Nem csak nálam a lakótársaknál is, szóval nem én csinálom valamit rosszul.  Ma viszont nem volt az az egyhelyben ülős félénk lányka, igyekezett kimászni a karomból, nézte a földet és türelmetlenül mozgolódott. Letettem hát a földre, hogy szaladgáljon kicsit Gizmóval.

Közöttük teljes az összhang, imádnak együtt lenni. Pedig ez még csak a harmadik alkalom, hogy találkoznak egymással. De a kis Don Juan elnyerte Lili szívét. :D

Picúr és Lola: Lola még mindig menekül, de mintha kezdené megérteni, hogy Picúr nem akarja bántani.
Ma már elő merészkedett a szállító doboz mögül és kicsit szénázott is, amíg Picúr tápot evett.

Sőt mi több vacsora előtt már odáig is eljutottak, hogy Picúr a fa alagútban Lola pedig a szállító dobozban aludt egy kicsit.

Ez a két eszköz egymással szemben helyezkedik el. Az elmúlt pár naphoz képest Lola bátrabb volt. Verekedés továbbra sincs, ami nagyon is jó.

9. nap (Péntek)
Megint sokáig dolgoztam, és úgy tűnt, hogy ma is kimarad a malacoknak a séta, de az egyik lakótársam  felhívott, hogy kivenné a malacokat, hadd ismerkedjenek. Szépen elkerítette, berendezte ugyanúgy a két elkerített részt, ahogy az elmúlt napokban volt és kirakta a malacokat sétálni. Tanulás közben szemmel tartotta a társaságot. Mivel bunyó nem szokott lenni, így nem sok teendője volt, csak figyelt, hogy senki ne akarjon megszökni az elkerített területről. Este mire hazaértem már rég túl voltak a vacsorán a malacok. A lakótársam úgy gondolta, hogy nem rakja vissza őket a ketrece, addig, amíg én nem érek haza. Szóval a földön kapták meg a vacsorájukat. Így most először evett együtt Gizmó Lilivel, Picúr pedig Lolával. Állítólag nem volt semmi gond.

10. nap (szombat)
Ma egész nap kint lehettek a földön, szaladgálhattak, együtt játszhattak. Gizmó és Lili között továbbra is minden rendben. Picúr és Lola között meg alakulóban van a barátság. Ma már nem kergette meg Picúr Lolát. Sőt késő délután már együtt szénázott a két lány. Lola végre megértette, hogy nem fogja Picúr bántani és nyugodtan lehet vele játszani. A táp esetében még kivárja a sorát és nem tolakszik oda a tápos tálhoz, ha Picúr elmélyülten falatozik. De már nem is szalad el folyton. Hát nem szupert?!
Ha Gizmón múlna, akkor ő már régen megejtette volna a találkozást Lolával. Vagy csak Picúr hiányzik neki? J Ma ugyanis nem egyszer fordult elő, hogy Gizmó igyekezett átjutni az elkerített részen kívülre és nagyon szaglászott a kartonpapír környékén, lévén, hogy a másik oldalt ott szénázott Picúr és Lola. De ma még nem találkozhat Lolával, talán a jövő héten.

11. nap (vasárnap)
Délelőtt Gizmó Picúrral sétálgatott az egyik oldalt, Lola pedig Lilivel a másik odalt. Látni szerettem volna, hogyan reagálnak arra, ha egy hét után újra a régi ketrec társukkal lehetnek együtt. Mind a két csapat ugyanolyan jól elvolt egymással, mint egy héttel ezelőtt. Erre számítottam, hiszen a nap egy részében a saját társukkal vannak együtt egy ketrecben. De még is a kíváncsiság ott volt bennem, hogy vajon elkezdik-e keresni egymást? Ki lesz az első aki elkezdi rágcsálni a kartont? Ki akar majd először átjutni a barikádon? De mindenki elvolt a saját oldalán, a régi kis barátjával.

Délután ismét találkozhatott egymással Gizmó és Lili, Picúr és Lola. Ami a legeslegjobb a mai napban, az, hogy Picúr és Lola barátságot kötöttek egymással. Lola délután csak egyszer bújt el, nem kergették egymást, csak egy kört tettek a szobában, majd együtt szénáztak, egy tálból ették a tápot is. Sőt még a szállító doboztan is kis ideig együtt szundítottak.
Szuper jól haladunk, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült összeszoktatni őket kettesével. A jövő héten Gizmó Lolával találkozik, Picúr pedig Lilivel.

Az az érzésem, hogyha Picúr és Lola között nem volt verekedés, rivalizálás, pedig Lola volt a domináns Lilivel szemben, akkor a Picúr Lili felállással sem lesz gond.
Abban pedig biztos vagyok, hogy Gizmó és Lola között nem lesz verekedés. Hiszen ha csak azt veszem alapul, hogy ellenkező nemű egyedek találkoznak egymással már nem lehet nagy verekedés. Gizmó nem csak hím, de méretben is nagyobb, mint Lola. Amikor 2011-ben Gizmó először találkozott nősténnyel Picúr személyében, akkor sem volt semmi gond. Azóta is imádják egymás és nagy a szerelem.

Ha minden jól alakul és nem lesz verekedés egyik csapatnál sem, akkor talán nem várjuk végig az egy hetet, hogy a négy malac végre közösen szaladgálhasson a szobában. De persze, ha verekedés van, vagy lassabban megy a barátkozás, mint most Picúr és Lola között, akkor nem rakom össze a földön a 4 malacot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése