2014. február 3., hétfő

Lili és a felmenők

Ha az ember kereskedésből vesz tengerimalacot, nem tudhatja, hogy milyenek voltak a szülők. Lehet, hogy az eleinte rövid szőrű malackának hosszú szőre lesz, ahogy közeledik a felnőtt kor felé.
Gizmó már nem volt olyan kicsi, mikor hozzám került, de később sem lett hosszú szőre. Egyébként is utálja a fésűt, meg akkor rendszeresen kellett volna vágni a szőrét is, mert ugye nem kiállítási malacka.
Picúrnak biztos, hogy rövid szőrű ősei lehettek, mert neki a legrövidebb a szőre. Viszont neki meg van egy forgó a hátán. Ami nem nagyon látszik, lévén, hogy rövid a szőre nem is állnak nagyon széjjel a szőrszálak. Ő már egy fokkal jobban viseli a fésülködést, de neki meg nem nagyon van mit kifésülni. Azért hetente egyszer őt is megfésülöm. 

Lilike szülei közül az egyik viszont biztos, hogy hosszú szőrű volt. Alapvetően is hosszabban a szőrszálak az egész malackán, de leginkább a popóján látszik, hogy milyen hosszú a szőre. Őt kétnaponta fésülöm és megesik, hogy a popójánál kicsit meg kell igazítani a szőrt, mert könnyen összekócolja.
Nem hiszem, hogy még nőni fog akár a malacka, akár a szőre, mivel augusztusban múlt 1 éves Lilike.
Szóval most van három malackám és mind a háromnak más milyen a szőrzete, a hosszúsága. Egyik több ápolást igényel, mint a másik. Lilike még csak ismerkedik a fésűvel, de úgy tűnik, hogy nem fog félni tőle. 


5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Mi nálunk én a Zsömle család tagjainak szőrén véltem felfedezni hosszú szőrszálakat. Nem olyan sokat, és leginkább Zsömikém rendelkezett kis "szoknyával", melyet a két gyermeke közül Mézi örökölt jobban. Pamacs és Fahéj egyértelműen rozettásak, Mutu és Örvös pedig sima rövid szőrűek voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennyire nem egyformák a malacok sem. Bár nem csoda, hiszen a kereskedésben össze-vissza szaporodnak.

      Törlés
    2. Igen, sajnos. :( Ez nekem is egy fájó tény.

      Törlés
  3. Ez pedig az egészségükre is kihat rendesen.

    VálaszTörlés