2014. március 5., szerda

Oropharma C-vitamin kúra:

Most 2 héten át, minden nap teszek az itatójukba ebből a C vitaminból. Azt mondta a doktornő, hogy most úgy kell kezelni Gizmót, mintha egyáltalán nem kapott volna eddig C vitamint. Amint letelt a két hét, már csak hetente egyszer fognak C vitaminos vizet kapni. Nekünk 250 ml-es itatónk van. Ami azt jelenti, hogy egy itatóba 25 csepp C vitamint kell cseppenteni. Az adag, akkor is ennyi lesz, ha már csak hetente egyszer kapnak majd C vitamint.

Első nap még nem nagyon akartak az itatóból inni. Picúr volt a legérdeklődőbb, ő ivott először a C vitaminos vízből. Aztán Lilike követte, majd pedig másnap reggel Gizmó. Azt hittem, hogy majd nem fogják meginni a vizet. Mert az eddigi C vitamint nem nagyon itták. Azt is elmondta a doktornő, hogy a Cebion csepp egyáltalán nem való tengerimalacnak. Az humán felhasználásra lett kitalálva, a malac pedig nagy valószínűséggel nem fogja meginni a vizet, illetve nem megfelelő számukra C-vitamin gyanánt. Ez a vitaminos készítmény pedig kifejezetten malacoknak lett kitalálva. Ez már teljesen fedezni fogja a C-vitamin szükségletüket.
Most azt kell észrevennünk, hogy abbamarad, illetve jelentősen csökken a szőrhullás. Gizmó szőre nem lesz korpás. A táppal együtt adagolva pedig ki fog vényesedni a szőre, sokkal szebb fekete szőre lesz majd.

Azonban arról sem feledkezhetünk el, hogy Gizmó mellett van még két malac. Akik ugyanúgy végig csinálják a C vitaminos kúrát, a tápváltást, az életmódváltást. Az ő egészségükre is pozitív hatással lesz a sok-sok változás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése