2012. január 22., vasárnap

Grapefruit

Eddig még sosem próbáltuk ki a grapefruit-ot. Azt írja a net, hogy ehetnek a malackák ilyen gyümölcsöt, de eddig valahogy nem sikerült megkóstoltatni velük. A család nem nagyon eszi, a nagyitól kaptam egy felet. Gondoltam megkóstoltatom a malacokkal, nekem nem nagyon jött be. De tudom, hogy ők nagyon szeretik a savanykásabb, keresnyésebb ételeket. Gizmó volt a potenciális áldozat. Ha ugyanis ő megeszi, akkor Picúr is meg fogja nagy valószínűséggel.
Gizmó először elszaladt, de minden alkalommal vissza jött és szaglászni kezdte a kezemben levő furcsa szagú ételt. Aztán megkóstolta és tetszett neki. Amikor elfogyott az első gerezd, akkor visított, hogy kell még neki.
Erre már Picúr is oda jött és tudni akarta, hogy mi ez a vircsaft. Jöhetett az újabb gerezd. Amiből már Picúr is próbált enni pár falatot. De nem nagyon jött be neki a dolog. Leharapott egy darabot, aztán kiköpte. Szegénykém nagyon próbálkozott, de nem jött be neki a grapefruit íze. Letettem neki a földre, hátha akkor talán jobban megbarátkozik vele, ha békén hagyom. De azóta sem kóstolta meg.
De Gizmó részéről sikert könyvelhetünk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése