2012. november 18., vasárnap

Elkészültünk

Végre, végre elkészültünk. Szerintem nagyon jól és gyorsan sikerült megvalósítani a terveket. Egy elég biztonságosnak gondolt, tágas, világos, egyszerű kifutó készül el végül. 
A felső szinten van a házikójuk, egy faalagút, egy puha ágyikó és a széntartó rács. 


A tervek szerint a felső szinten három ajtó lett volna. Egy a kifutó tetején, az emeleten elől pedig kettő. Azonban annyi változtatás történt, hogy a kifutó tetejére nem került ajtó. De később elképzelhető, hogy mégis csak lesz majd fent is ajtó, most nem volt már energiánk azzal is foglalkozni. Szerettem volna, ha minél hamarabb elfoglalhatják a malackák az új kifutójukat és a fa anyag is fogytán volt már a vége felé. 


Az alsó szinten pedig csak egy nagy ajtó van. Viszont itt van egy kisebb emelet, ami házikókánt is funkciónál, mivel két oldalt és hátul falemez borítja. Továbbá itt lesz az alomtálca és a szénagömb, itató is. 
Mindegyik ajtót úgy csináltuk meg, hogy felé nyitható lehessen. Azzal, hogy ilyen sok ajtót csináltunk a takarítást is megkönnyítettük. Illetve, ha külön emeleten vannak a malackák, akkor is gyorsan, könnyen ki lehet őket venni a helyükről. 

Eddig a szekrény mellett volt a kifutójuk a szoba másik felében, most viszont az ablak mellé került. Így több fényhez, D vitaminhoz juthatnak majd. Világosabb lett a lakhelyük. Most ugyan a téli korai sötétedés miatt muszáj villanyt kapcsolni, hogy a kifutóban is világos legyen. De egyébként sikerült biztonságos, ugyanakkor világos lakhelyet biztosítani nekik. 
Egyelőre még nem nagyon jártak az emeleteken, mert az alsó szinttel ismerkednek, de ahogy én ismerem őket, gyorsan belakják majd az új lakosztályukat. 

2 megjegyzés:

  1. Hűha! Ez nagyon jól néz ki, biztosan otthonos is. :) Lehet, hogy még nem vették észre, hogy van emelet is. Mikor mi megcsináltuk nálunk, a mieink se tudták, ezért néha felraktam őket. Felcsalni persze egy állatkát a jól bevált finom falatkákkal lehet a legjobban.

    VálaszTörlés
  2. Egy jó darabig nem mentek fel a felső szintekre. De miután feltettem őket a felső szintre, és körbenéztek kicsit, máris jobban érezték magukat. Azóta le-fel járkálnak a két emelet között. Köszönöm, az ötletet!

    VálaszTörlés