2013. január 10., csütörtök

Pancsi

Ha szerencsénk van, akkor Gizmónak gombás fertőzése van. De a doki azt javasolta, hogy egy héten egyszer fürdessen meg atka és külső élősködők elleni samponnal. Ennek pedig ma volt itt újra az ideje.
A múlt héten még volt méltatlankodás, nem tetszett neki a pancsolás. Ma viszont már szépen viselte, nem akart folyton megszökni és a hajszárítózást is jobban viselte.
A múlt héten még Picúrkát nem fürdettem meg, ma viszont már igen. Rajta ugyan eddig nem észleltem Gizmó tüneteihez hasonlót, de a fürdetés nem árthat neki. 
Na, ő aztán végképp nem szereti a fürdést. Minden erejével azon van, hogy valahogy kiszabaduljon a vízből.
Őt inkább hosszú percekig törölgetem a törölközővel és csak minimális ideig használok hajszárítót. Szabályosan menekül a masina elől, nem szeretném sokáig stresszelni vele. 
Pancsolás után Gizmót még kényeztettem egy kicsit, amíg száradt a krém, Picúrt pedig anya vigasztalta uborkával. 

6 megjegyzés:

  1. Először szokatlan nekik a víz, de egy idő után rájönnek, hogy jó móka. Néhány malackának persze soha nem fogja elnyerni a tetszését, a hajszárítóról már nem is beszélve. :D
    Most gondolom külön tartod őket, míg Gizmó tünetmentes nem lesz.

    VálaszTörlés
  2. Gizmót nem nagyon zavarja úgy általában a fürdés, de most kicsit nyűgösebb volt. Gondolom nem esett túl jól neki.
    Picúrhoz meg általában két ember kell, de főleg az utálatos hajszárítónál.

    Igen, most egy kicsit külön lesznek. Bár anya szerint már késő, mert ha valami van Gizmóban, akkor azt Picúr már rég elkapta.

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy elkapta, de az is, hogy még nem. Jól tetted, hogy különválasztottad őket. Remélem hamar rendbe jön, mert gondolom nincs nagy örömükre a külön lakás. :)

    VálaszTörlés
  4. Alakul a helyzet. Gizmó gyógyulgat. De elég nehezen viselik, hogy nem lehetnek együtt.
    Szeretnek egymás mellett aludni, kergetőzni, egymás szájából elcsenni a falatokat. Most mind erre nincs lehetőségük.

    VálaszTörlés
  5. Szegénykék, de hát a muszáj nagy úr... Valamennyire talán elviselhetőbb számukra a helyzet, ha egy helyiségben/légtérbn tartod őket, és hallhatják egymást, így tudják, hogy ott vannak a másik közelében. Amennyiben Picúron nem jelentkeznek a tünetek, akkor valószínűleg nem kapott el semmit. Azért - ahogy Meki is mondta -, jól tetted, hogy külön választottad őket.

    Mikor Örvös gombás lett, szerencsére a többiek nem kapták el, viszont Mézi (vagy Pamacs) élősködője átment mindegyik malacba. Drukkolok, hogy Nektek szerencsétek legyen, és minél előbb vége legyen ennek a kellemetlen állapotnak!

    VálaszTörlés
  6. Elég nehezen viselik, de bízom benne, hogy már nem tart sokáig a külön élet.

    VálaszTörlés