2013. november 9., szombat

Lili kevés dolgot eszik meg

Drága Lilike nem sok féle zöldséget és gyümölcsöt kaphatott az előző gazdinál. A szokványos zöldséget és gyümölcsöt leszámítva egyetlen másik ételt sem fogadott el érkezésekor (Lola sem).

Amit érkezésekor megevett: uborka, répa, saláta.

Amit már megeszik: mandarin, szőlő, paradicsom, spenót, sóska.

Amit nem eszik meg: Próbálkoztam az almával, több fajtával is. Köszöni szépen egyiket sem kéri. A banánt megkóstolta, de ott is hagyta. Érdeklődő, mindig eszik belőle egy falatot, vagy legalábbis beleharap, de aztán mindig kiköpi és elszalad. A brokkoli, sütőtök, főzőtök, cékla szintén nem a kedvence. A többi zöldséget és gyümölcsöt pedig még nem volt lehetősége megkóstolni.  

A szénát legyen az bármilyen márkájú, bármilyen fajtájú elfogadja, sőt szívesen eszi. Ő volt például az első, aki a kis kiszerelésű multifit szénát megkóstolta és nagyon szereti.

Az előző tápjuk aligha nem hörcsög táp lehetett, bár a gazdája nem vallotta be. De annyit elárult, hogy csak ez az egy fajta táp volt kapható a boltban, ahol a malacoknak vásárolt. De eléggé színtelen volt, apró kicsi magokkal, szárított kukoricával. A mostani tápot nagyon gyorsan elfogadták Lolával és jó ízűen lakmároztak belőle.

Miután a zöldséget és gyümölcsöt annyira nehezen fogadja el, féltem, hogy majd a tápból is válogatni fog. De ahogy látom, szinte mindent megeszik belőle. Egyedül a csipkebogyó marad a tálban. Most már kevésbé fogom tudni ellenőrizni, hogy a tápból mennyit és mit eszik meg, mert együtt van a nap 24 órájában Gizmóékkal. 
De bízom benne, hogy továbbra is szépen fog enni, és előbb- utóbb majd a többi zöldségeket és gyümölcsöket is elfogadja és meg is fogja szeretni őket. 

Ahogy Gizmó és Picúr megeszik a multifit kis kiszerelésű szénát, úgy talán Lili is megeszi majd a nem kedvelt zöldségeket, gyümölcsöket. 

2 megjegyzés:

  1. Az nem baj, ha kevesebb gyümölcsöt eszik, sok bennük a cukor. Ám a paprikát próbáltad már neki? Vagy azt az édesebbik fajtát, a pritamint? Sok sok C vitamin van benne, ez utóbbiban még több, mint a simában.
    Biztos, hogy fogja enni később a többi zöldséget és gyümölcsöt is, ha más nem, ellesi a nagyoktól. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem próbáltam, mert mostanában nem vettem olyan paprikát amiből ehetnének, csak pritamint. Abból meg valahogy nem jutott eszembe, hogy kaphatnának.

      Tegnap már megkóstolta a narancsot. Talán két falatot megevett a saját részéből, aztán elvonult aludni. De már ez is haladás. :)

      Törlés