2013. december 19., csütörtök

Fürdőszoba szőnyegre fel.

Egy ideje már terveztem, hogy veszek a malacok alá fürdőszoba szőnyeget. De aztán valahogy mindig meggyőztem magamat, hogy nem kell az nekünk.

Az eddigi almozási megoldásaink:
  • alsó réteg pormentes macskaalom, felső réteg forgács. 
  • alsó réteg újságpapír, középső réteg pormentes macskaalom, felső réteg forgács. 
  • alsó réteg újságpapír, felső réteg forgács. 
  • alsó réteg újságpapír, felső réteg polár anyag
Az utóbbi időben az almozási megoldásunk:
  • irodai munkának köszönhetően az iratmegsemmisítőből kihalászott papírcikkek kerültek felhasználásra alomként. (Van ennek hivatalos neve?)
Most ismét eljutottam arra a pontra, hogy jó lenne fürdőszoba szőnyeget venni a rosszcsontok alá. Ha pedig már úgy is jön a karácsony, akkor miért ne vehetném meg ajándéknak számukra.
Szóval rávettem magamat, hogy lemenjek és vegyek 1 métert ebből a tégla mintásból. Rögtön be is tettem a malacok alá. Volt ám nagy meglepetés, el is kezdték rágcsálni a szőnyeget, ugrándoztak, szaglászták.

Jelenlegi almozási megoldás:
  • újságpapír, forgács, fürdőszoba szőnyeg.
Az első nap végén már eléggé látszott, hogy rágják a szőnyeget.

Kíváncsian várom, hogy mennyivel lesz hasznosabb mint az eddigi megoldások, hosszútávon mennyire jön majd be ez utóbbi megoldás.

4 megjegyzés:

  1. Én javaslom az újságpapír és a szőnyeg közé forgács helyett inkább a pelletet, mert sokkal jobban megköti a szagokat és a nedvességet is tovább bírja. Elég csak azon a helyen cserélni, ahol porrá bomlott és átnedvesedett. A szőnyeg miatt pedig védve vannak a talppárnáik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, köszönöm a tippet. Te már ebben az almozási módszerben tapasztalt vagy, úgyhogy akkor így csináljuk majd. A pellet tetejére szoktál még forgácsot tenni, úgy emlékszem, így mennyi ideig nem kell nagytakarítást végezni, csak az elhasznált részeket takarítani?

      Törlés
  2. Amikor a pellet tetejére forgácsot rakok, akkor nincs szőnyeg. Szóval vagy szőnyeg vagy forgács, bár újabban a forgács alá sem rakok pelletet, mert elég jól bírja. A lényeg, hogy pellet+forgáccsal általában 2 hétig is kibírja. Szőnyeggel még tovább, mert ha szőnyeg van, akkor alatta lehet látni az átnedvesedett részeket. Ha azonban forgácsot szórsz a pelletre, akkor nehezen nyomon követhető, hogy hol és mennyire nedvesedett át a pellet, mert még össze is keverednek. Igyekeztem érthető lenni, nem tudom mennyire sikerült. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Teljesen érthető, amit írtál. Most úgy csinálom, hogy újságpapír, pellet, forgács, fürdőszobaszőnyeg. Kíváncsian várom, hogy így mennyi ideig tart ki az alom.

      Törlés