2012. augusztus 4., szombat

Görögdinnyéznek


Nagyon meleg van és ilyenkor nagyon oda kell figyelni az állatokra, hogy elegendő folyadékhoz jussanak és ne kapjanak hőgutát. Én mindent megteszek azért, hogy sok folyadékhoz jussanak. Kb. 2 óránként cserélem a vizüket, többször felkínálom nekik az itatókat, beraktam neki egy jégakkut, megy a szobában a kis ventilátor, rendszeresen végig simogatom őket vizes kézzel, és igyekszem olyan gyümölcsöket és zöldségeket adni nekik, amiben sok folyadék van. Ilyen gyümölcs a görögdinnye. Amit imádnak. 

Hihetetlen érzékelővel áldotta meg őket a jó isten, ugyanis amint elkezdi anya felvágni a konyhában a dinnyét, a malacok egy szobával arrébb már visítanak, hogy azonnaldegyorsan adjon nekik valaki dinnyét. 
Én pedig már szaladok is és megkapják a saját részüket. Ugyanis Picúrnak van egy rossz szokása, mégpedig, hogy amint megkapja a maga részét elszalad vele és elő sem jön, amíg el nem fogyasztotta a finomságot. Ilyenkor szegény Gizmó hiába igyekszik legalább megnyalni az adott csemegét, esélye sincs rá. 
Eleinte még odament és erőszakosan követelte a maga részét, mostanra viszont már rájött, hogy ha odajön hozzánk akkor kap ő is valami finomat. 

Különböző módon eszi meg a két malacka a dinnyét. Gizmó először a finom, lédús belsőt eszi meg, méghozzá gyorsan, aztán öregember módjára, komótosan elrágcsálja a héját. 
Picúr viszont elszalad a falatkával, elbújik, ott neki esik, eszi ahol éri, közben pedig a szőre dinnyés lesz. Így a végén kicsit meg kell mosni az szájánál a szőrt. 

Imádják, és képesek lennének egész nap dinnyét enni. De ezt azért nem hagyom, nehogy baj legyen belőle. Inkább rendszeresen kapnak kisebb adagokat, mert nagyon homók tudnak lenni. 

3 megjegyzés:

  1. Látom, nálatok is nagyon népszerű most a görögdinnye. :) Hagyod nekik, hogy megegyék a héjját is?

    VálaszTörlés
  2. Még az uborkát is lekörözi népszerűségben most a dinnye.

    Picúrkát sikerült nagyon elkényeztetni és ő bizony csak a lédús, piros húsát eszi meg e csemegének.
    Gizmó viszont, ha elég édes a dinnye, akkor egy kicsit megrágcsálja a fehér részeket is.
    Előtte persze alaposan lemosom a dinnyehéját. Egyébként pedig otthagyják a maradékot. Ezzel is kopik a foguk. De nem sokat esznek a héjból.
    Nálad csak a piros részt eszik meg?

    VálaszTörlés
  3. Nálam Zsömi belerág a zöld héjjába is, de nem eszi meg teljesen. A pirosat kieszik végig, a fehérbe pedig csak bele-bele rágnak. Ha elfogyott a piros hús, ki szoktam venni ami a dinnyéből megmaradt.

    VálaszTörlés