2012. augusztus 25., szombat

Lábacskák


Itt Gizmó éppen a nemrég elkészült ágyikójában szundikál kényelmesen. Az ágyikó az ő méreteire lett szabva, azonban a rakoncátlan lábak mindig kikívánkoznak belőle. 

Ebben a napok óta tartó nagy melegben, amikor a hőmérő higanyszála eléri a 40-45 fokot is, igen csak melegük lehet szegénykéimnek. Jégakku, enyhén nedves szőr, a szobában ventilátor, a kifutóban több helyen csempe teszi elviselhetőbbé a nagy hőséget. Itt éppen a csempén terül el Gizmó, még a lábait is kinyújtja, hogy nagyobb felületen tudjon a csempén pihenni. 
Picúrka általában a házikóban alszik, vagy nagy ritkán a tigrises ágyikóban. Ebben a nagy melegben viszont ő is kimerészkedik és a külső csempén pihen. Persze azért úgy alszik, hogy ha kell rögtön be tudjon szaladni a házába. Kívül mégis csak hűvösebb van, a ventilátornak köszönhetően valamennyire jár a levegő, csak jobb kint aludni. 


Ma volt a legmelegebb és ma viseltük a legnehezebben a hőséget. Picúrka a földszinten aludt el a kifutóban, a faalagútban és a mancsa kilógott a kifutóból. Egész nap itthon voltam velük, így nem tett fel az ajtót a kifutójukra, jobban járt náluk is a levegő. Hosszú percekig lógott ki a lábacskája, aztán felébredt és inni támadt kedve. 
Holnapra minden esetre már enyhülést ígérnek, remélem is, hogy igazat mondanak a meteorológusok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése