2011. október 23., vasárnap

65.nap

Még mindig az a fő téma a családban, hogy Picúr mikor fogja világra hozni a kicsiket. Jó lenne, ha akkor történne a szülés, amikor otthon vagyunk és tudunk rá figyelni, és közbe tudunk lépni, ha szükséges. 
Már tényleg ideje lenne megszületniük a kicsiknek. Bár minél több időt vannak bent, annál egészségesebbek lesznek. Ma már alaposabban is megvizsgáltam a hasát és most úgy tűnik, hogy csak egy baba lesz. Ahogy megfogtam a hasát, csak az egyik oldal dudorodott ki. A hasa másik oldala viszont teljesen normális. 
26.-án 68 napos terhes lesz. Ez az ideális nap, amikor a szakirodalom szerint meg kell hogy szülessenek a kicsik. 
28.-án pedig 70 napos terhes. Ez a végső nap, amikor meg születhetnek a kicsik. Reménykedünk abban, hogy addigra már túl lesz a szülésen. 
Ha ekkor sem születnek meg a kicsik, akkor viszont csökkenteni kell a táplálékot. A széna továbbra is annyi lesz, mint eddig. A zöld eleség lesz az első amiből kevesebbet fognak nap. Fokozatosan fognak kevesebbet kapni, amíg el nem jutunk a számukra ideális adaghoz. A táp fajtáját, adagolását nem fogom egyenlőre változtatni. Most nagyon bejön ez a táp és nem szeretnék váltani. Árban, minőségben, tápértékben is ez a legmegfelelőbb egyenlőre. Ez utóbbit nem nagyon tudnám változtatni, mert egész nap előttük kell hogy legyen a száraz táp. Merthogy délelőtt nincs itthon velük senki és ha elfogyna a táp, akkor nem tudja pótolni senki sem. 
Nagyon remélem, hogy terhes és nem pedig kövér. Mert az azt jelentené, hogy nincs gond a táplálásukkal és csak a terhesség, a kicsik miatt hízott meg.
Még pár napig járatom az agyamat a témán és figyelem, hogy van-e valami a lakosztályban, aztán nem kerül elő egy darabig a téma. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése