2011. szeptember 9., péntek

Kontrollon6...Vége

Ma öcsi is elkísért a dokihoz. Megint a kedves doki volt, ahogy egész héten. Biztos, hogy korán mentünk, és nem dolgozott még a másik. Hiszen délben az emberek többsége még dolgozik és csak délután viszi orvoshoz az állatkáját.

Szóval nem kellett várakozni a doki rögtön jött, megvizsgálta. Mondta, hogy meggyógyult, de most még szét fogja húzni a bőrt, hogy meg nézze, hogy alatta is jó-e?! És az volt. Ha már széthúzta a bőrt, akkor bekente betadinnal. Készen is volt. Mondta, hogy ez most már össze fog forrni és nem lesz vele gond. Nem kell többet menni már. Ez nagyon jó hír, annak viszont nem örültem, hogy a már összeforrt bőrt újra szétszedte. De most már nem kell többet menni és szépen meggyógyulhat most már a seb.
Három hete volt a műtét. Először úgy voltam vele, hogy a varrat szedésre már minden rendbe jön, együtt lehet a négy malacka. E helyett mégis három hétig kellett egy másik fajta élethelyzethez alkalmazkodni. Az első két hétben nem lehetettek együtt, a héten viszont már igen. Így Gizmó jobban érezte magát, gyorsabban tudott gyógyulni. Bár néha féltem, hogy a nagy szaladgálásban valami baja esik. De szerencsére elég erős malacka és meg akar gyógyulni. Végre vége van az orvoshoz járogatásnak.
Számára és számunkra is újfajta élet kezdődik. Hiszen túl vagyunk ezen az egészen. Nincs több olyan nap, amikor a doki vagy mi fájdalmat okozunk neki. Persze még egy darabig le fogjuk kívül fertőtleníteni a sebet bentalonal. De most már tudjuk, hogy össze fog gyógyulni a seb, meg fog gyógyulni. Csak várni kell még egy-két napot és minden olyan lehet mint régen. Addig azonban még mindig nem lehet forgácson tartani. De ez legyen a legkisebb gondunk. Hiszen most is forgácson vannak, csak egy függöny választja el őket a forgácstól. Innentől legálisan is együtt lehetnek. Most már minden alkalommal rosszalkodhatnak, ha Picúr fogadó képes.
Biztos, hogy furcsa lesz ez az új élet, hiszen nem kell majd őket folyton szétválasztani, amiatt, hogy Picúr ne legyen esetleg terhes. Élvezhetik majd egymás társaságát, legalább 6-8 éven át. És így Gizmó is egészségesebb, hiszen kisebb esélye van a daganatos megbetegedésekre. Ettől persze még bármi megtörténhet, de egy kicsit mégis kisebb rá az esély.
Boldogok vagyunk. Bár ez most meg tudom ígérni, hogy soha többet nem vetem alá az állatkámat ilyen műtétnek. Bármilyen állat is legyen. Elég stresszes volt számomra és biztos, hogy Gizmónak sem volt könnyű ez a három hét. Soha többet ilyet. Egyszer és mindenkorra elég volt.
Bár most már tudjuk, hogy mire számítsunk és legalább egy tapasztalattal több.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése