2011. augusztus 20., szombat

Egy napos tengerimalacok


Íme az első kép a kicsikről. Hát nem édesek. Imádom a kis fontos képűt. A másik meg tisztára Picúr. Egyszerűen beléjük szerettem. Azt terveztem, hogy nem fogom megszeretni őket, mert akkor nehéz lesz az elválás. De két ilyen imádni való apróságot, hogy nem lehet szeretni. Még csak egy napja vannak velünk és már most minden róluk szól.
Ma reggel már ettek egy kis füvet. Vagyis inkább próbálkoztak, de még nem nagyon ment. Csak lóg a fű a szájukban és próbálják az anyjukat utánozni. Még olyan kis esetlenek. Sokat nevetünk, mosolygunk miattuk.
Gizmót sajnos külön kellett szedni a többiektől. Mert a net azt írja, hogy a lány már az ellés után rögtön kész a párosodásra. Tegnap kilenckor vettük észre, hogy meglettek a kicsik. Reméljük, hogy Gizmónak addig nem sikerült párosodnia Picúrral. Ha mégis akkor nincs mit tenni vigyázni kell Picúrra és sok-sok vitamint kell neki adni. De reméljük, hogy nem volt idejük összefutni. Minden esetre most külön vannak és külön is maradnak hétfő késő délutánig. Ugyanis akkor megyünk Gizmóval állatorvoshoz és ő majd meg tudja mondani, hogy mikor lehet őket újra összerakni.
Délután már próbálkoztak a fű evéssel, de még nem nagyon ment nekik. Folyamatosan kiesett a szájukból a fűszál. Kicsit még esetlenek. Amikor vakargatják a fejüket, akkor általában még eldőlnek. Már elég sokat járkáltak, mászkáltak a lakásukban. Még mindig sokat vannak a házikóban, de ez nem is csoda.
Ketteske már próbált uborkát enni, de nem ízlett még neki. Elég gyorsan ott hagyta a tálat.
Picúr jó anyuka. Elég laza pórázon tartja a kicsiket. Nem esik kétségbe, ha valamelyik kicsi nincs közvetlen mellette. Ha hallja, hogy valamelyik visít, akkor azonnal szalad és általában megszoptatja, majd folytatja abba maradt ügyes-bajos dolgait.
Elég nagy hangjuk van és előszeretettel használják is. Gizmóval találkoztak reggel és nem volt semmi gond.
Jól érzik magukat, minden rendben van. Picúr nagyon figyelmes anyuka, úgyhogy jó helyen vannak. Hamarosan talán Gizmó is csatlakoznak a kis csapathoz és együtt nevelgethetik majd a kicsiket.
Addig pedig remélhetőleg már csak a vasárnapot illetve a hétfő délelőttöt kell külön tölteniük.
Estére egymás mellé tettem a két ketrecet, úgyhogy láthatja egymás Gizmó és Picúr. Így egy kicsit nyugodtabbak. Sajnálom, hogy nem lehet őket összerakni. Talán már hétfő este együtt térhetnek nyugovóra.
Már kevésbé idegesen fekszem le majd este. Mert tudom, hogy Picúr mindent meg fog tenni majd azért, hogy a kicsik az éjszaka mindent megkapjanak. Napközben meggyőződhettem arról, hogy Picúr minden feladatát el tudja látni.
Olyan kicsi még Picúr és féltem attól, hogy két kicsi malackával nem tud majd megbirkózni.  De szerencsére nagyon ügyesen csinál mindent. Figyel a kicsikre, gondoskodik róluk.
Most pedig próbálnak együtt vacsizni. A kicsik folyamatosan beleülnek a zöldséges tálba, de nem esznek belőle, így viszont Picúr sem jut hozzá a vacsihoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése