2011. augusztus 25., csütörtök

Hat napos tengerimalacok

Nagy változásról nem tudok beszámolni az elmúlt napokhoz képest. Viszont van egy édes történetem, amit viszont leírok.
Foltos képű mindig belemászik a zöldséges tálba és úgy eszegeti a finom falatokat. Eddig a szürke nem csinált ilyet. Ma délben viszont úgy döntött, hogy csatlakozik foltoskához és ő is bemászik a tálba. De ugye foltoska bent volt és esze ágában sem volt onnan kijönni. Az az ő helye. Megelégelte a szürke próbálkozásait és oda dobott neki egy kis salátát. Foltoska folytatta a tálból való evést, a szürke pedig megelégedett a saláta darabbal.

Lehet, hogy csak véletlen volt az egész, de elég tudatosnak tűnt. Olyan édesek voltak. Ügyesen megoldották a helyzetet.
Én azt gondoltam, hogy a szürke született előbb és ő a "nagyobbik", és még mindig ezt gondolom. De úgy tűnik, hogy foltos a főnök. Vagy talán úgy vannak ezzel, hogy a kicsinek mindent szabad. Minden esetre jót mosolyogtam rajta.
Holnap lesz egy hete, hogy világra jöttek.
Két édes történet:
Az egyik a szürkéről szól. Ma nagyon apás napot tartott. Többet volt Gizmó közelében, mint a foltos. Jól kiszaladgálták magukat a délelőtt folyamán. És ennek köszönhetően el is fáradtak rendesen. A kis szürkét pedig Gizmó mellett nyomta el az álom. Ráhajtotta apa oldalára a fejét és így aludtak jó pár percig. Gizmót láthatóan nem zavarta ez a dolog.
A másik történet pedig a foltosról szól. Elég sokat lógnak az anyjukon és követelik a tejcsit. Ma foltos még ragaszkodóbb volt. Folyton tejcsit akart. Persze Picúr tisztában van azzal, hogy nem éhes a gyerek, csak anya kell neki. Amikor éhes akkor megeteti az anyja, különben otthagyja a kicsiket.
Ma nagyon meleg van és egész biztos, hogy ez Picúr hangulatára is hatással van. Foltos hosszas könyörgésére, beadta a derekát és hagyta, hogy egyen a kicsi. De túl melege volt és fáradt volt a délelőtti nagy szaladgálástól. Elnyomta hát az álom. De foltoska alatta volt és esze ágában sem volt elengedni, amit nagy nehezen kikönyörgött anyácskájától. Picúr rátette a fejét a kicsi hátsójára és elaludt, közben foltoska tovább szopcsizott. Arra azért figyelt Picúr, hogy a kicsit ne akadályozza az evésben és ne is nyomja össze.  Eltöltöttek így jó pár percet. Annyira édesek voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése