2011. augusztus 24., szerda

Gizmó két nappal az ivartalanítás után

Hála a tegnap este kapott szuris fájdalomcsillapítónak Gizmó az este evett már egy pár falatot és éjszaka jól aludt. Ma reggel ugyan még nem visított, hogy éhes lenni, de azért elfogadott egy kis uborkát, és egy falat répát. Lecsúszott még a délelőtt folyamán egy kis spenót levél, egy negyed levél saláta, egy negyed marék fű, egy falat sárgarépa levele. Ivott végre egy kortyot. Reggel és egész délelőtt sokkal élénkebb volt az első naphoz képest. Biztos, hogy jót tesz neki a szuris fájdalomcsillapító.

Én elmentem egy kicsit vásárolni, aztán dél körül haza jöttek. Akkor elmajszolt egy kis szénát.
Reggel már egyszer takarítottak alatta, de délben is megcsináltam. Aztán kitettem az ágyba, mégis csak nagyobb mint a kicsi ketrec és ha van kedve lépkedni egy kicsit, akkor ezt nyugodtan megteheti. Ma sokkal jobban viselte a simogatást, az orr és szem tisztítást.
Délben evett még egy kicsit, aztán háromkor megkapta a szájon át beadandó egy csepp fájdalomcsillapítóját. Nem nagyon tetszett neki, hogy a hátára fektettük anyával és a szájába csöpögtettük a gyógyszert. De ha egyszer így kell és jót teszünk vele, nem lesznek fájdalmai, akkor ez a kis kellemetlenség elviselhető. Nem fáj már annyira neki a seb. Próbáltam megtisztítani az ott maradt ürüléktől a popsiját. Kb. óránként megcsinálom és nem nagyon ellenkezett. Úgyhogy jó a szuris gyógyszer. Reméljük, hogy a szájon át beadható gyógyszer is ilyen hatásos lesz.
Délben eszegetett egy kis tápot és most békésen alszik.
Továbbra is zavarja a gallér, ami nem csoda. De a körülményekhez képest elég jól viseli. Szerencsére itthon tudok lenni vele és tudom ápolgatni egész nap. Mindent megteszek azért, hogy jobban érezze magát.
Nem akarom elkiabálni, de eddig nem volt hasmenése és nem hányt. Bár elég keveset eszik, így nem is lenne túl sok, amit ki tudna adni.
Szerencsére eddig megúsztuk. Reméljük, hogy napról- napra jobban lesz. Ügyes, bátor malacka.
Nagyon sajnálom szegénykémet, és remélem,hogy hamarosan olyan lesz, mint régen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése